Szállások Szardínián…foglalási mizériák

Örök téma marad, nyilván ez az első, amit előszőr el kell dönteni, mielőtt megkezdi az ember a nyaralást Szardínián. Sokan írnak nekem is szállás miatt, foglalnak is, de nem csak a nekem írt emaileken keresztül jutnak el hozzám az információk, hanem én magam is gyakran olvasom a “social media” oldalait, vagy egyéb más weboldalakat szállásokkal kapcsolatban. Itt gyakoriak a kétségbeesett vagy felháborodott hozzászólások, vagy olyan kommentek, melyektől én is ledöbbenek, hogy aki ennyire nincs képben, az miért foglal egyedül az interneten szállást…

Az interneten ma már mindent megtalálunk, gyakran túlságosan sok információt is. Szállásfoglaló weboldalak tömkelegével, és azok reklámjaival találkozunk nap mint nap. Mindenkinek a saját döntése, hogy melyik oldalban bízik, és annak alapján foglalja le szállását.

 

Mire figyeljünk? Személyes tapasztalataim:

A különböző weboldalakon viszont mindent nagyon jól el kell olvasni, az apróbetűs részt is, hiszen ott gyakran nagyon fontos információk vannak leírva, amik felett sokan átsiklanak.

Sokan átsiklanak a nem apróbetűs infók felett is, ahogy a napokban olvastam az egyik magyar nyelvű oldalon, ahol kétségbeesve panaszolta valaki, aki az interneten több szállást is lefoglalt, annak tudatában, hogy azokat majd ingyenesen lemondhatja…és nem vette észre, hogy az egyik szállás nem lemondható, viszont ő azt is le szerette volna mondani. Próbált írni az internetes portálnak, meg magának a szállásadónak is, de (egyenlőre) senki nem válaszolt.

Ilyen esetben nem kell csodálkozni, hogy a hotelek nem reagálnak, nincs kötelességük válaszolni, amikor ők egyértelműen odaírták a foglalási feltételeket. Ha valaki azt félreolvassa, nem a szállásadó hibája, és nem lehet tőle jóindulatot elvárni és panaszkodni rá. Ill. panaszkodni lehet, de nincs értelme.

Szállások SzardíniánSzállások Szardínián

Vagy a másik gyakori eset, amikor előfoglalással lefoglalják a 30%-kal olcsóbb szállásokat, hiszen ez az alacsony ár első látásra rendkívül vonzó. De az is oda van írva, hogy ezt a foglalást nem lehet már módosítani, vagy ingyenesen lemondani, pont ezért ilyen olcsó! Ennek ellenére sokan mégis reménykednek ennek ellentétében.

Saját tapasztalat és az olvasottak alapján tudom, hogy az is előfordulhat, hogy a nyaralás alatt történik valami az utazókkal, pl. baleset, ami miatt kénytelenek haza utazni, és felháborodva követelik vissza a szállás díját, hiszen nem tudták kiélvezni az ottlétet, és nem fogyasztották el a lefoglalt étkezéseket. A hotel azt a szobát, amit a vendégeknek hirtelen el kell hagyniuk, nem tudja már eladni, és amúgy sem vállal felelősséget a szállodavendégek esetleges balesetére vagy egyéb gondjára. Ahhoz külön biztosítást kell kötni, és majd a biztosítótól követelni a pénzt. Régen mindig meglepődtem, amikor olvastam, hogy egyes hotelek külön kiírják a weboldalukra, hogy a nem elfogyasztott étkezéseket nem térítik vissza…most már értem, hogy miért. Valóban előfordult már, bizonyára nem egyszer, hogy a vendégek azt is megpróbálták visszakövetelni a hoteltől.

Pár héttel ezelőtt felhívott valaki telefonon, és szintén szállás iránt érdeklődött, és mesélte, hogy talált egy hotelt nagyon alacsony áron egy weboldalon, és le is akarta gyorsan foglalni, viszont, amikor fizetésre került volna a sor, nem akarta elfogadni az ő kártyáját, ami, megjegyzem, egy teljesen normális, Európában bárhol elfogadott bankkártya volt. A hölgy remélte, hogy nálam tud majd ugyanilyen alacsony áron foglalni, ezért hívott fel.

Az ár, amit ezen az oldalon talált, egy irrálisan alacsony ár volt, annyiért egy nagyon kedvező apartmanba lehetett volna csak menni, nemhogy 4 csillagos hotelbe, amilyet szerett volna. Az említett internetes oldalról, ami ezt a hotelt kínálta, én még soha nem hallottam, ehhez hozzá kell tennem, hogy nagyon sok szállásfoglaló weboldalt ismerek, nem csak a magyar nyelvűeket. Eleve az, hogy ezen az oldalon nem lehetett foglalni egy mindenhol elfogadott bankkártyával, már azt jelzi, hogy azt hotelt egyáltalán nem lehet lefoglalni azon áron. Csak arra jó, hogy odacsábítsa az érdeklődőket a weboldalra.

Szállások SzardíniánSzállások Szardínián

Tanácsaim szardíniai szállások foglalásánál:

 • Ne bízz vakon minden weboldalban, ami szállást kínál.
 • Mindent olvass el figyelmesen, a legapróbb részletekig.
 • Ne foglalj idegen nyelven, amit nem értesz tökéletesen.
 • Ne reménykedj a foglalási feltételek megváltozásában vagy a szállásadó jóindulatában.
 • A “gyanúsan” alacsony árnak mindig oka van, keresd az okát!

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenki rosszul jár, aki az interneten foglal. Én magam is már bevált weboldalakon foglalok szállást külföldre, de Olaszországon belül is. De én ezt már nagyon régóta csinálom így, és nagy tapasztalatom van benne, tehát nem érhet meglepetés.

 

Miért foglalj nálunk?

 • Mert ugyanannyiba kerül, mintha közvetlenül a szállásadónál foglalnál és ez az ár gyakran alacsonyabb a közkedvelt szállásfoglaló weboldalak árainál. Sokakban bizonyára felmerül a kérdés, hogy hogyan tudunk ugyanolyan áron foglalni, mint a szállásadó weboldalán….a válasz: a szállásadó ad nekünk jutalékot, tehát ő fizet azért, hogy mi vendéget viszünk neki. Vendégeink nem fizetnek pluszban semmit a mi szolgáltatásunkért.
 • Nem árulunk zsákbamacskát. Nincs apróbetűs rész, elég csak megkérdezni engem. Én közvetlen kapcsolatban vagyok pl. a hotelekkel, amik konkrétan elmondják a foglalási feltételeiket .
 • Nem kell idegen nyelven bajlódnod a foglalással. Sok weboldal elvileg magyar nyelvű oldalán is csak félig van magyarul a szöveg…
 • Magyar nyelvű asszisztenciát is kapsz a nyaralásod idejére, hívhatsz vagy írhatsz nekem, ha valamilyen problémád, vagy csak kérdésed van Szardínián.
 • Mert egy komplett szardíniai nyaralás megszervezésére vágysz, azoktól, akik azt a legjobban ismerik, mind Szardínia szigetét, mind annak szállásait. Hiszen az összes szállást, amit a weboldalunkon látsz, és még többet is, személyesen kerestünk fel. A szállásokat legtöbbször a hozzánk közel eső településekre foglaljuk, tehát mindent tudunk a környékről, még azt is, hogy van-e gluténmentes termékeket áruló bolt 😉 Ez csak egy példa a sok kérdés közül, melyeket mi figyelembe veszünk a szállásfoglalásnál, és kielégítő választ is tudunk rájuk adni.
 • Nekünk személyes kérdéseket is feltehetsz, elmondhatod a vágyaidat, félelmeidet, eddigi pozitív vagy negatív tapasztalataidat külföldi szállásokkal kapcsolatban. Mi ezek alapján is választjuk majd ki a neked legmegfelelőbbet. A személytelen weboldalakon minderre nem kapsz választ.

Szállásfoglalás Adriennél