Szardínia legszebb strandjai

 

Nehéz a téma, hiszen a sziget rengeteg szép strandja között nem lehet felállítani egy konkrét sorrendet. Ez a dilemma persze csak akkor kezdődik, mikor már nagyon sok szép tengerpartot láttál Szardínián és minél többet látsz, annál nehezebben fogod tudni megmondani, melyik a legszebb. Már csak azért sem, mivel a “szép” és a “szépség” fogalma mindenkinek mást jelent. Ugyanez vonatkozik a strandokra is, hiszen valakinek a hosszú homokos strandok tetszenek, más a kis öblöket, a sziklákkal körülvett apró partszakaszokat részesíti előnyben.
Amit biztosan állíthatunk, hogy olyan emberrel még nem találkoztunk Szardínián, akinek ne tetszettek volna a finomszemű világos színű homokos partok kristálytiszta medencének tűnő tengervízzel. Ha neked mégis más a véleményed, szívesen vesszük, ha megírod nekünk a kommentben.
A következőkben bemutatjuk a 3 általunk legszebbnek vélt strandot Szardínián, sorrend nélkül, hiszen azt tényleg lehetetlen lenne megállapítani, hogy a legszebbek közül, melyik a legeslegszebb…

A mi szubjektív listánk Szardínia legszebb strandjairól:

 

  • La Pelosa

Szardínia legszebb strandja La Pelosaszardinia legszebb strandja La Pelosa

A “La Pelosa” talán Szardínia leghíresebb “legszebb strandja”. Nem véletlenül: hosszú finom fehérhomokos a partja és sekély, ezáltal nagyon világos színű a tengervize. A háttérben apró kis szigetek és legtávolabb az Asinara-sziget szegélyezi. A strand Stintino településen található, Szardínia észak-nyugati csücskében. Aki valamennyit is olvasott Szardínia strandjairól, vagy látta a fotókat, az elsőként ezt szeretné látni. Amire azonban sokan nem számítanak, hogy rajtuk kivül más több ezer/tízezer ember is ugyanezt a strandot szeretné megnézni. Tehát a La Pelosa gyakorlatilag mindig tele van, olyannyira, hogy 5 cm-re vannak egymástól a törölközők, és nem csak augusztusban! Az itt látható videónkhoz a felvételeket októberben készítettük, és láthatod, hogy akkor sem volt üres.
Viszont én láttam a La Pelosát a főszezonban nagy szélben, tehát alig volt a strandon vagy a vízben ember. Vendégeink, akiket épp oda vittünk kirándulni, boldogok voltak, hogy pont egy ilyen napon látták meg ezt a gyönyörű strandot, mivel így hobbifotós révén, csodaszép képeket készíthettek, a színes napernyők és az embertömeg nélkül.
De tömeg ide vagy oda, a La Pelosát legalább egyszer mindenkinek látni kell, aki Szardíniára jön nyaralni, mivel Európában ritkán látunk ilyen szépségű strandot.

Gyere velünk a La Pelosára

  • Cala Goloritze

Szardínia legszebb strandjai Cala GoloritzeSzardínia legszebb strandjai Cala Goloritze

Szardínia keleti partján, az Orosei-i öböl déli részén található ez a gyönyörűség. A part nem homokból, hanem apró pici kavicsokból van, melyek a környező fehér sziklákból származnak, innen a strand szintén hófehér színe. A tenger színe a Szardínián megszokott “medencezöld-medencevilágoskék”. De a strand szépségét ugyanúgy adják az azt körülvevő különös formájú sziklahegyek, melyeken gyakran hegymászók “lógnak”. Ez a vidék ugyanis nem csak a strandolók körében nagyon népszerű, hanem kiválóan alkalmas hegymászásra, túrázásra is.
Eljutni Cala Goloritzére vagy a tengeren keresztül lehet hajóval, vagy motorcsónakkal, vagy egy 2 órás túraútvonalon. Aki az aktív nyaralást részesíti előnyben és le szeretne gyalogolni ehhez a gyönyörű strandhoz és aztán újra felmászni (oda-vissza kb. 4 óra), annak 2016 óta “belépőt” kell fizetnie, és nem is keveset, 6 €-t.
Hogy mit gondolunk a fizetős strandokról Szardínián, egy következő blogbejegyzés témája lesz…

 

  • Cala Coticcio

Szardínia legszebb strandjai Cala CoticcioSzardínia legszebb strandjai Cala Coticcio

A Maddalena szigetcsoport második legnagyobb szigete, a Caprera egyik apró öble a Cala Coticcio fehér homokkal, kristálytiszta tengervízzel. Ide szintén a tenger felől hajóval vagy túrázva juthatsz el. Kb. 1 órát vesz igénybe a túrázás (csak odaút), de mindenképp megéri, hiszen ritka szépségű partszakaszról van szó. A főszezonban a reggeli órákban kell érkezni, hiszen egy nagyon kicsi öbölről van szó, 20 törölköző és már megtelt!

Túrázás a strandra

Örömmel vesszük, ha megírod nekünk, melyik strand volt számodra a legszebb Szardínián! Vagy ha még nem voltál a szigeten, milyen strandon szeretnél leginkább nyaralni:

 

“Szardínia legszebb strandjai” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Kedves Adrienn! Igazából az érdekelne ne, hol tudunk 13 és 7 éves kisfiammal sznorkelezni és szikláról ugrálni. Van olyan hely ahol mindkettő elfogadható távolságon belül megoldható? Az áraitok repjegy nélkül értendők?? Köszönettel V. Krisztina

    1. Kedves Krisztina! Sok ilyen hely van, pl. Palau és Porto Pollo környéke…a Gallura túrán vagy a SUP túrán is ilyen helyekre viszünk benneteket, ahol lehet ugrálni a sziklákról és sznorkelezni is. Természetesen repülöjegy nélkül értendöek az árak. Üdvözlettel: Adrienn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.