Utazás Szardíniára – Hogy lehet eljutni a szigetre?

 

A legrövidebb idő alatt és a legegyszerűbben repülővel lehet Magyarországról Szardíniára utazni. Ha több főről van szó, család vagy baráti társaság esetén, és feltéve, ha valaki, vagy esetleg többen is bevállalják, hogy elvezetnek Olaszországig, akkor az autóval utazás is egy jó alternatíva lehet, és talán még kedvezőbb is a repülőnél.

 

1. Szardínia repülővel

 

A Wizzair a 2021-es évben egész pontosan június 15. – szeptember 14. közlekedik minden kedden és szombaton Magyarország és Szardínia között. Ha ezen időszak előtt vagy után szeretnél repülővel Szardíniára jönni, akkor a többi repülőtársaság ajánlatait kell figyelembe venned.

Minden szerdán és vasárnap közlekedik 2021. május 2.-október 30. Ha ezzel a járattal érkeztek Cagliariba, és ott is maradtok az egész nyaralás ideje alatt, nem tudtok részt venni programjainkon a nagy távolság miatt.

 

Kedvező lehetőség mind anyagi, mind szervezési szempontból. A Wizzair járata Milánó Malpensa repülőtérre érkezik, és ugyanerről a reptérről indul az Easyjet járata is Olbiába, hosszabb várakozási idő nélkül, hiszen az Easyjet háromszor/négyszer is megy naponta. A Wizzair Milánóba minden nap megy egész évben és az Easyjet járata is kb. február közepétől egészen október végéig közlekedik minden nap Milánó és Olbia között. Ha időben foglalsz, ki tudsz fogni nagyon kedvező árakat!!!

  • Átszállással Budapestről Milánón keresztül (Milánó-Bergamo) Algheróba: www.ryanair.com/hu

2021 március végétől általában két járat is indul naponta Budapestről Bergamóba és naponta mennek gépek Algheroba is, így lehet találni megfelelő csatlakozást. Ez lehet a legkedvezőbb megoldás Észak-Szardínia és Magyarország között.

Miért érdemes Milánóban átszállni azoknak, akik nálunk foglalnak?

Ha több órát kell várnod Milánóban a két átszállás között, vagy pont így foglaltad a repülőt, mert szeretnéd látni a város, kérd a segítségünket, hogy mit tudnál megnézni ez alatt a várakozási idő alatt. Az év másik felében Milánóban élünk, ezért jól ismerjük a várost!

 

Minden kedden és szombaton közlekedik. Kedvező árú, mivel Ryanair, hátránya, hogy el kell menni Pozsonyig.

 

A Nyugat-Magyarországon előknek lehet kedvező a bécsi indulás, bár már Budapestről is könnyen el lehet jutni Bécsbe. Egyre többen veszik igénybe, mivel az osztrák bevárosból gyakran kedvezőbb áron lehet Szardíniára utazni, mint Budapestről:

Az osztrák nemzeti légitársaság gépe 2021. május és október között közlekedik.  

A német légitársaság gépe 2021. március végétől október végéig közlekedik Bécs és Olbia között minden szerdán, pénteken és vasárnap. Diagrammon meg lehet nézni az árak “magasságát”, és annak alapján ki lehet választani a legalacsonyabbat.

A spanyol légitársasággal kedvező áron lehet eljutni Szardíniára. Közvetlen járata Bécsből (a weboldal mutatja az átszállásos járatokat is) jún. 21.-aug. 6. minden kedden és pénteken, aug. 7.-szept. 6. minden kedden, szerdán és pénteken, szept. 11.-okt. 2. szerdán és pénteken közlekedik.

A Ryanair 2021. március 28.-október 27. minden szerdán, pénteken és vasárnap közlekedik.

 

2. Szardínia autóval és komppal

Magyarországról a legrövidebb út autóval Szardíniára, ha Livornóban szállsz fel a kompra. A kompok indulnak délelőtt is, és este is, úgy hogy másnap reggel érkezel Szardíniára. Éjszaka közlekedő komp esetén ajánlatos kabint foglalni, főleg gyerekekkel, ill. a főszezonban, vagy egyszerűen csak a kényelem miatt. Íme a lehetőségek: