Utazás Szardíniára – Hogy lehet eljutni a szigetre?

 

A legrövidebb idő alatt és a legegyszerűbben repülővel lehet Magyarországról Szardíniára utazni. Ha több főről van szó, család vagy baráti társaság esetén, és feltéve, ha valaki, vagy esetleg többen is bevállalják, hogy elvezetnek Olaszországig, akkor az autóval utazás is egy jó alternatíva lehet, és talán még kedvezőbb is a repülőnél.

 

1. Szardínia repülővel

 

Közvetlen járatok 

A Wizzair a 2022-es évben egész pontosan június 14. – szeptember 24. közlekedik minden kedden és szombaton Magyarország és Szardínia között. Ha ezen időszak előtt vagy után szeretnél repülővel Szardíniára jönni, akkor a többi repülőtársaság ajánlatait kell figyelembe venned.

2022. március 29. – október 29. közlekedik minden kedden és szombaton Magyarország és Szardínia között.

A Wizzair a 2022-es évben már korán, egész pontosan március 29. elindítja járatát Bécsbe és egészen október 29. közlekedik minden kedden és szombaton Bécs és Szardínia között. Ideális a Nyugat-Magyarországon, vagy a Szlovákiában előknek! Bár már Budapestről is könnyen el lehet jutni Bécsbe. Egyre többen veszik igénybe, mivel az osztrák bevárosból gyakran kedvezőbb áron lehet Szardíniára utazni, mint Budapestről.

Az osztrák nemzeti légitársaság gépe 2022. május és október között közlekedik.  

A német légitársaság gépe március végétől október végéig közlekedik Bécs és Olbia között minden szerdán, pénteken és vasárnap. Diagrammon meg lehet nézni az árak “magasságát”, és annak alapján ki lehet választani a legalacsonyabbat.

A Ryanair 2022. március 29.-október 27. minden kedden, csütörtökön és nyáron még vasárnap is közlekedik.

Minden kedden és szombaton közlekedik. Kedvező árú, mivel Ryanair, és nagyon kedvező lehetőség a Szlovákiában élőknek.

 

Repülőjáratok átszállással

Kedvező lehetőség mind anyagi, mind szervezési szempontból. A Wizzair járata Milánó Malpensa repülőtérre érkezik, és ugyanerről a reptérről indul az Easyjet járata is Olbiába, hosszabb várakozási idő nélkül, hiszen az Easyjet háromszor/négyszer is megy naponta. A Wizzair Milánóba minden nap megy egész évben és az Easyjet járata is kb. február közepétől egészen október végéig közlekedik minden nap Milánó és Olbia között. Ha időben foglalsz, ki tudsz fogni nagyon kedvező árakat!!!

  • Átszállással Budapestről Milánón keresztül (Milánó-Bergamo) Algheróba: www.ryanair.com/hu

2022-ben általában két járat is indul naponta Budapestről Bergamóba és naponta mennek gépek Algheroba is, így lehet találni megfelelő csatlakozást. Ez lehet a legkedvezőbb megoldás Észak-Szardínia és Magyarország között.

Miért érdemes Milánóban átszállni azoknak, akik nálunk foglalnak?

Ha több órát kell várnod Milánóban a két átszállás között, vagy pont így foglaltad a repülőt, mert szeretnéd látni a város, kérd a segítségünket, hogy mit tudnál megnézni ez alatt a várakozási idő alatt. Az év másik felében Milánóban élünk, ezért jól ismerjük a várost!

 

2. Szardínia autóval és komppal

Magyarországról a legrövidebb út autóval Szardíniára, ha Livornóban szállsz fel a kompra. A kompok indulnak délelőtt is, és este is, úgy hogy másnap reggel érkezel Szardíniára. Éjszaka közlekedő komp esetén ajánlatos kabint foglalni, főleg gyerekekkel, ill. a főszezonban, vagy egyszerűen csak a kényelem miatt. Íme a lehetőségek: