Utazás Szardíniára – Hogy lehet eljutni a szigetre?

 

A legrövidebb idő alatt és a legegyszerűbben repülővel lehet Magyarországról Szardíniára utazni. Ha több főről van szó, család vagy baráti társaság esetén, és feltéve, ha valaki, vagy esetleg többen is bevállalják, hogy elvezetnek Olaszországig, akkor az autóval utazás is egy jó alternatíva lehet, és talán még kedvezőbb is a repülőnél.

 

1. Szardínia repülővel

 

Közvetlen járatok 

A Wizzair a 2024-es évben egész pontosan június 19. – október 26. közlekedik minden szerdán és szombaton Magyarország és Szardínia között. Ha ezen időszak előtt vagy után szeretnél repülővel Szardíniára jönni, akkor a többi repülőtársaság ajánlatait kell figyelembe venned.

2024. … közlekedik Magyarország és Szardínia között.

 

Az osztrák nemzeti légitársaság gépe 2023-ban minden szerdán és/vagy vasárnap közlekedik, de a fő nyaralási szezonban, azaz júliusban és augusztusban pénteken is, tehát 3-szor is a héten.

A Wizzair a 2022-es évben már korán, egész pontosan március 29. elindítja járatát Bécsbe és egészen október 29. közlekedik minden kedden és szombaton Bécs és Szardínia között. Ideális a Nyugat-Magyarországon, vagy a Szlovákiában előknek! Bár már Budapestről is könnyen el lehet jutni Bécsbe. Egyre többen veszik igénybe, mivel az osztrák bevárosból gyakran kedvezőbb áron lehet Szardíniára utazni, mint Budapestről.

A német légitársaság gépe március végétől október végéig közlekedik Bécs és Olbia között minden szerdán, pénteken és vasárnap. Diagrammon meg lehet nézni az árak “magasságát”, és annak alapján ki lehet választani a legalacsonyabbat.

  • Közvetlen járat Bécsből Algheroba: www.ryanair.com/hu 2024-ben nincs közvetlen járat!

A Ryanair 2022. március 29.-október 27. minden kedden, csütörtökön és nyáron még vasárnap is közlekedik.

 

2024. márciusától közlekedik, a nyári szenonban egy héten többször is. Kedvező lehetőség a Szlovákiában ill. ahhoz közel élőknek.

 

Repülőjáratok átszállással

Kedvező lehetőség mind anyagi, mind szervezési szempontból. A Wizzair járata Milánó Malpensa repülőtérre érkezik, és ugyanerről a reptérről indul az Easyjet járata is Olbiába, hosszabb várakozási idő nélkül, hiszen az Easyjet háromszor/négyszer is megy naponta. A Wizzair Milánóba minden nap megy egész évben és az Easyjet járata is kb. február közepétől egészen október végéig közlekedik minden nap Milánó és Olbia között. Ha időben foglalsz, ki tudsz fogni nagyon kedvező árakat!!!

Miért érdemes Milánóban átszállni azoknak, akik nálunk foglalnak?

Ha több órát kell várnod Milánóban a két átszállás között, vagy pont így foglaltad a repülőt, mert szeretnéd látni a város, kérd a segítségünket, hogy mit tudnál megnézni ez alatt a várakozási idő alatt. Az év másik felében Milánóban élünk, ezért jól ismerjük a várost!

 

2. Szardínia autóval és komppal

Magyarországról a legrövidebb út autóval Szardíniára, ha Livornóban szállsz fel a kompra. A kompok indulnak délelőtt is, és este is, úgy hogy másnap reggel érkezel Szardíniára. Éjszaka közlekedő komp esetén ajánlatos kabint foglalni, főleg gyerekekkel, ill. a főszezonban, vagy egyszerűen csak a kényelem miatt. Íme a lehetőségek: