Utazás Szardíniára – Hogy lehet eljutni a szigetre?

 

A legrövidebb idő alatt és a legegyszerűbben repülővel lehet Magyarországról Szardíniára utazni. Ha több főről van szó, család vagy baráti társaság esetén, és feltéve, ha valaki, vagy esetleg többen is bevállalják, hogy elvezetnek Olaszországig, akkor az autóval utazás is egy jó alternatíva lehet, és talán még kedvezőbb is a repülőnél.

 

1. Szardínia repülővel

 

A Wizzair a 2020-as évben egész pontosan június 2. – szeptember 15. közlekedik minden kedden és szombaton Magyarország és Szardínia között. Ha ezen időszak előtt vagy után szeretnél repülővel Szardíniára jönni, akkor a többi repülőtársaság ajánlatait kell figyelembe venned. De a nyári időszakban is érdemes számolni a többi lehetőséggel, hiszen gyakran kedvezőbbek a Wizzairnél:

 

Kedvező lehetőség mind anyagi mind szervezési szempontból. A Wizzair járata Milánó Malpensa repülőtérre érkezik, és ugyanerről a reptérről indul az Easyjet járata is Olbiába, hosszabb várakozási idő nélkül, hiszen az Easyjet háromszor/négyszer is megy naponta. A Wizzair Milánóba minden nap megy egész évben és az Easyjet járata is kb. február közepétől egészen október végéig közlekedik minden nap Milánó és Olbia között. Ha időben foglalsz, ki tudsz fogni nagyon kedvező árakat!!!

 

  • Átszállással Budapestről Milánón keresztül (Milánó-Bergamo) Algheróba: www.ryanair.com/hu

2020-ban általában két járat is indul naponta mindhárom városból, így lehet találni megfelelő csatlakozást. Ez lehet a legkedvezőbb megoldás Észak-Szardínia és Magyarország között.

 

Miért érdemes Milánóban átszállni azoknak, akik nálunk foglalnak?

Ha több órát kell várnod Milánóban a két átszállás között, vagy pont így foglaltad a repülőt, mert szeretnéd látni a város, kérd a segítségünket, hogy mit tudnál megnézni ez alatt a várakozási idő alatt. Az év másik felében Milánóban élünk, ezért jól ismerjük a várost!

 

Minden kedden és szombaton közlekedik. Kedvező árú, mivel Ryanair, hátránya, hogy el kell menni Pozsonyig.

 

A Nyugat-Magyarországon előknek lehet kedvező a bécsi indulás, bár már Budapestről is könnyen el lehet jutni Bécsbe. Egyre többen veszik igénybe, mivel az osztrák bevárosból gyakran kedvezőbb áron lehet Szardíniára utazni, mint Budapestről:

A Ryanair leányvállalata nagyon kedvező árakon kínálja a szardíniai utakat. 2020. március 29.-október 21. minden szerdán és vasárnap közlekedik.

Az osztrák nemzeti légitársaság gépe 2020. május 2. – október 4. közlekedik minden szombaton, május 17. – október 4. vasárnap is.  

A német légitársaság gépe 2020. március végétől október végéig közlekedik Bécs és Olbia között minden szerdán, pénteken és vasárnap. Diagrammon meg lehet nézni az árak “magasságát”, és annak alapján ki lehet választani a legalacsonyabbat.

A spanyol légitársasággal kedvező áron lehet eljutni Szardíniára. Közvetlen járata Bécsből (a weboldal mutatja az átszállásos járatokat is) jún. 21.-aug. 6. minden kedden és pénteken, aug. 7.-szept. 6. minden kedden, szerdán és pénteken, szept. 11.-okt. 2. szerdán és pénteken közlekedik.

 

2. Szardínia autóval és komppal

Magyarországról a legrövidebb út autóval Szardíniára, ha Livornóban szállsz fel a kompra. A kompok indulnak délelőtt is, és este is, úgy hogy másnap reggel érkezel Szardíniára. Éjszaka közlekedő komp esetén ajánlatos kabint foglalni, főleg gyerekekkel, ill. a főszezonban, vagy egyszerűen csak a kényelem miatt. Íme a lehetőségek: