Csoportos nyaralás

 

Szervezünk nyaralást kisebb vagy nagyobb csoportoknak is, magánszemélyek kérésére vagy utazási irodáknak. Legfoglaljuk a szállást, bármilyen méretű buszt vagy hajót, összeállítjuk a nyaralás programját, amihez természetesen magyar nyelvű idegenvezetést kínálunk. A weboldalunkon található összes kirándulás és program foglalható csoportoknak. Egy-két kirándulás programja módosulhat nagy csoportok esetén, hiszen a kis, szűk vagy meredek utak miatt nem mindenhova lehetséges a nagy buszokkal eljutni.

Nagy csoportok esetén (20-40 fő) nem érvényesek a weboldalon feltüntetett programok árai, azoknál jóval kedvezőbbek lesznek!

Csoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás Szardínián

 

 

Szardíniai csoportos túrázás 2023 júniusában

A tenger és a hegyek: gyalogtúrák Szardínián

De nem csak: szárd hagyományok, szárd konyha, kiváló borok

a

 

Időpont: 2023. június 16.-23. (péntek-péntek)

Utazás: Szardíniára és vissza repülővel (egyénileg vagy Wizzairrel vagy Ryanairrel), a szigeten autóbusszal

Elhelyezés: 2 ágyas (kívánság szerint 3/4 ágyas) 3 csillagos szállodai szobákban

Ellátás: reggeli és kétszer ebéd is

1.nap: Érkezés Algheroba kb. fél 1-kor. A reptérről busszal megyünk a szállásra, Santa Teresa Gallurába.

2.nap: Reggeli után busszal megyünk a hotelből Costa Paradisora, mely különleges gránitszikláinak köszönhetően egyedülálló szépségű. Innen indulunk egy gyalogtúrára a következő nem kevésbé különleges öbölig. Utána fürdés a tengerben.

Táv: kb. 9 km oda-vissza, időtartam: kb. 2 x 1,5 óra, nehézség: könnyű. Szállás Santa Teresán.

3.nap: Gyalogtúra a Limbara hegyen. Táv: kb. 15 km oda-vissza, szintemelkedés: 500 m, időtartam: kb. 4 óra, nehézség: könnyű.

A túra után borkóstoló a környék egyik pincéjében. Ennek a Gallura vidéknek a borspecialitása a Vermentino, mely eredetvédett száraz fehérbor. 3 fajta bort (vöröset is) kóstolunk szárd specialitásokkal, sült kolbásszal is, így a borkóstoló ebédnek tekinthető. Szállás Santa Teresán.

4.nap: Gyalogtúra a csodálatos Smaragdparton, az egyik legszebb fehér homokos strandról gyalogolunk egy másik öbölbe. Táv: kb. 11 km oda-vissza, időtartam: kb. 3 óra, nehézség: könnyű. Ha már a Smaragdparton vagyunk, a túra után megtekintjük a híres Porto Cervot és annak különleges templomát.

Innen indulunk a busszal Szardínia keleti partjára, hogy felfedezzük az Orosei-i öböl gyönyörű partszakaszát. Szállás Oroseiben. 

5.nap: Gyalogtúra a Montalbo nevű hegyen fantasztikus panorámával a tengerre. Táv: kb. 6 km oda-vissza, szintemelkedés: 280 m, időtartam: kb. 2 x 1,5 óra, nehézség: könnyű.

A túra után elmegyünk a keleti part egyik nagyon szép fehér homokos strandjához, ahol lehetőség lesz strandolásra. Szállás Oroseiben.

6.nap: Kirándulás a szárd hagyományok nyomában: Mamoiadában megtekintjük a tradicionális szárd maszkok múzeumát. A múzeum nagyon látványos: először egy szuper videó mutatja be ezt a nagyon érdekes és misztikus hagyományt, a maszkkészítéstől a Mamoiada-i karneválig. Majd egy másik teremben megnézzük az autentikus maszkokat és öltözékeket. Innen megyünk elfogyasztani az ebédet a pásztorokkal kint a szabadban egy gyönyörű vidéken. A pásztorok zenélni és énelkelni is fognak, amire táncolni is lehet!

Utolsó állomás Orgosolo, a híres “graffiti falu”, ahol a házak falára felfestették az egész szárd, olasz és európai történelmet. Szállás Oroseiben. 

7.nap: Gyalogtúra az Orosei öböl egyik legszebb fehér homokos strandjához, a Cala Luna-hoz.

Táv: 12 km oda-vissza, időtartam: kb. 4,5 óra, nehézség: könnyű. Strandolás az egyedülálló szépségű Cala Lunán. Szállás Oroseiben.

8.nap: Indulás reggel a hotelből az Alghero-i reptérre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk, pl. időjárási viszonyok miatt.

 

Részvételi díj min. 13 fő esetén960€/fő

Az ár tartalmazza: 7 éjszakára a szállást reggelivel, programszervezést, a helyi idegenvezető- és a helyi busz költségeit, a belépőket, a borkóstolót az ebéddel és az ebédet a pásztorokkal.

Nem tartalmazza: az idegenforgalmi adót, mely Santa Teresán 2,5€/fő/éj, Oroseiben: 1,20€/ fő/éj. Az egész nyaralásra: 12,30€/fő

A szállás minden esetben városban van, ahol lehetőség van bevásárolni, vagy étterembe, pizzériába, stb. menni.

Az ár nem tartalmazza: a repülőt

 

Érdekel a csoportos túra

 

Túrázás Szardínián