Csoportos nyaralás

 

Szervezünk nyaralást kisebb vagy nagyobb csoportoknak is, magánszemélyek kérésére vagy utazási irodáknak. Legfoglaljuk a szállást, bármilyen méretű buszt vagy hajót, összeállítjuk a nyaralás programját, amihez természetesen magyar nyelvű idegenvezetést kínálunk. A weboldalunkon található összes kirándulás és program foglalható csoportoknak. Egy-két kirándulás programja módosulhat nagy csoportok esetén, hiszen a kis, szűk vagy meredek utak miatt nem mindenhova lehetséges a nagy buszokkal eljutni.

Nagy csoportok esetén (20-40 fő) nem érvényesek a weboldalon feltüntetett programok árai, azoknál jóval kedvezőbbek lesznek!

Csoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás SzardíniánCsoportos nyaralás Szardínián

 

 

Szardíniai csoportos túrázás 2019 szeptemberében

A tenger és a hegyek: gyalogtúrák Szardínián

De nem csak: hajókirándulások, szárd hagyományok, szárd konyha, kiváló borok

a

 

Időpont: 2018. szeptember 15.-22. (szombat-szombat)

Utazás: Szardíniára és vissza repülővel, a szigeten autóbusszal

Elhelyezés: 2/3/4 ágyas, 3 csillagos szállodai szobákban

Ellátás: reggeli, egyszer vacsora is, és egyszer ebéd is.

1.nap: Indulás Budapestről 10:40-kor és érkezés Algheroba 12.45-kor, ahol a reptéren a Szardínián élő, magyar idegenvezető, azaz Adrienn várja a csoportot. Kirándulás Castelsardoban, majd onnan megyünk a szállásra, Santa Teresába.

2.nap: Gyalogtúra a hotelből Szardínia legkülönlegesebb félszigetére, Capo Testára. Utána fürdés a tengerben.

Táv: kb. 15 km (körtúra), szintemelkedés: 300 m, időtartam: kb. 4 óra, nehézség: közepes. Szállás Santa Teresán.

3.nap: Hajókirándulás fürdéssel és ebéddel a Maddalena szigetcsoport apró szigetei körül. Megtekintjük a sokat, hibásan, reklámozott “rózsaszín partot” is, ami ma már csak fehér színű. Annál sokkal érdekesebb és szebb helyeket fogunk látni! Szállás Santa Teresán.

4.nap: Gyalogtúra a Limbara hegyen. Táv: kb. 15 km oda-vissza, szintemelkedés: 500 m, időtartam: kb. 4 óra, nehézség: könnyű.

A túra után borkóstoló a környék egyik pincéjében. Ennek a Gallura vidéknek a borspecialitása a Vermentino, mely eredetvédett száraz fehérbor. 3 fajta bort (vöröset is) kóstolunk “pane carasau”-val, a szárd kenyérrel, kolbásszal és “pecorino”-val, a szárd juhsajttal.

Innen indulunk a busszal Szardínia keleti partjára, hogy felfedezzük az Orosei-i öböl gyönyörű partszakaszát. Szállás Cala Gononéban. 

5.nap: Gyalogtúra a hotelből a Cala Luna egyedülálló szépségű, fehér homokos strandjához.

Táv: 10 km, időtartam: kb. 3 óra, nehézség: könnyű. A túra után strandolás, fürdés. Hajóval/motorcsónakkal megyünk vissza a hotelbe. Szállás Cala Gononéban.

6.nap: Kirándulás a szárd hagyományok nyomában: Mamoiadában megtekintjük a tradicionális szárd maszkok múzeumát. A múzeum nagyon látványos: először egy szuper videó mutatja be ezt a nagyon érdekes és misztikus hagyományt, a maszkkészítéstől a Mamoiada-i karneválig. Majd egy másik teremben megnézzük az autentikus maszkokat és öltözékeket. Innen megyünk elfogyasztani az ebédet a pásztorokkal kint a szabadban egy gyönyörű vidéken. A pásztorok zenélni és énelkelni is fognak, amire táncolni is lehet!

Utolsó állomás Orgosolo, a híres “graffiti falu”, ahol a házak falára felfestették az egész szárd, olasz és európai történelmet. Szállás: Olienában, a hegyekben. Itt lesz vacsora is. 

7.nap: Túra a Supramonte hegységben. Táv: 4,65 km, szintemelkedés: 450 m, időtartam: kb. 4 óra, oda-vissza. nehézség: közepes.

A túra után indulunk Algheroba, Szardínia katalán városába, ahol egy késő délutáni/esti sétát teszünk, hogy megismerjük a történelmi óvárost. Aki szeretne, este még fürödhet a tengerben. Szállás: Algheroban. 

8.nap: Indulás reggel az Alghero-i reptérről a Ryanair járatával Milánóba (indulás: 07.05, érkezés Milánóba: 08:30) majd Milánóból szintén Ryanairrel Budapestre (indulás: 14:30, érkezés Budapestre: 16:00).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk, pl. időjárási viszonyok miatt.

 

Részvételi díj min. 20 fő esetén: 660€

Az ár tartalmazza: 7 éjszakára a szállást reggelivel, az idegenforgalmi adót a szállásokon, a helyi idegenvezető- és a helyi busz költségeit, a hajókirándulásokat, a belépőket, az ebédet a pásztorokkal és a vacsorát Oliénában, a hegyi szálláson.

Ahol nincs vacsora, ott a szállás minden esetben városban van, ahol sok lehetőség van bevásárolni, vagy étterembe, pizzériába, stb. menni. Mivel mindegyik helyet jól ismerjük, el fogjuk látni tanácsokkal, hasznos tippekkel vendégeinket, hogy hol van a legjobb vagy a legkedvezőbb lehetőség ebédelni, vacsorázni vagy bevásárolni.

Az ár nem tartalmazza: a repülőt

A repülőjegyre csoportos jegyet veszünk, miután összegyűlt a min. 20 fő.

 

Érdekel a csoportos túra

 

Túrázás Szardínián