Rólunk – Sardinia Emotions

Szardínia utazás, nyaralás - Fitos Adrienn, SzardíniaEgy magyar és egy olasz. Mindketten rajongunk a sportért, a természetért, a tengerért, a finom ételekért, a különleges borokért, és ahol mindez megtalálható, Szardínia szigetéért. Milánóból egyenes út vezetett a szardíniai szörfparadicsomba, Porto Pollóba, ahol több éves tartózkodás után Fabrizio szörftanárként dolgozott, aki egyébként főállású fotós és videomaker. (A weboldalunkon látható összes fotó és videó az ő műve, kivéve a szállásokról készült és a vendégeinktől kapott képeket).

Én Magyarországról kissé bonyolultabb úton jutottam el a szárd szigetre. Az ELTE német szakos bölcsész karának elvégzése után tíz évig Németországban éltem, ahol szociálpedagógiai diplomát is szereztem. Mikor először mentem Szardíniára, otthagyva a németországi munkám és addigi városi életem, a sziget egyik észak-keleti strandján dolgoztam szörfasszisztensként és kempingben, sátorban laktam. Kétségtelenül ez volt életem legboldogabb négy hónapja. Visszatérni Németországba nagyon nehéz volt, és elhatároztam, hogy a következő év áprilisától ismét Szardínián leszek, ezúttal már Porto Pollón. Itt kezdődött minden, a magasabb szintű szörfözés, az olaszul tanulás, majd az utazásszervezés gondolata.

Miért Szardínia?

Véleményünk szerint Szardínia különlegessége a még a mai napig is sok helyen érintetlenül hagyott természete. Gyönyörű a táj: az azúrkék tenger, ahol nem ritkán delfinek követik a motorcsónakot, az apró szigetek, a hegyek, és ennek a tájképnek elengedhetetlen résztvevői a mindenütt legelésző birkák és tehenek, a fürge gyíkok és a lassan bandukoló teknősök, és mindez egy kellemes mediterrán klímában. Meggyőződésünk, mivel nap mint nap átéljük, hogy a természethez és a tengerhez való közelség korábban nem tapasztalt boldogságot okoz. Ezt az érzést, ha csak rövid időre is, szeretnénk közelebb hozni a magyarokhoz, és megismertetni ezt a Magyarországon még kevésbé népszerű, csodaszép földközi-tengeri szigetet.

Sardinia Emotions

Fitos Adrienn és Fabrizio Rovelli

 

Ezt mondják/írják rólunk:

A 90.9 Jazzy Rádió Jazzy Utazó c. műsorában riportot hallhattok velem a sziget aktuális helyzetéről és rólunk, azaz a Sardinia Emotions tevékenységéről.

 

Világjáró Utazási Magazin, 2020. március 3.

A cikk megjelent a Világjáró hagyományos nyomtatott formájában is 2020. februárjában.

Világjáró Utazási Magazin, 2019. május 24.

A cikk megjelent a Világjáró hagyományos nyomtatott formájában is 2019. május 17-én.

Zalai Hírlap, 2018. január 15.

A cikk megjelent a Zalai Hírlap hagyományos nyomtatott formájában is 2018. január 13-án.

a

Itt megnézheted, mit csinálunk télen:

a