SUP túrák Szardínián

 

Hawaii és Kalifornia után a 2000-es években Európába is eljutott ez a szabadidős tevékenység. Ma már nem csak délen a tengeren, hanem az északi országokban is, tavakon, folyókon, kevésbé meleg időben, városokban is űzik ezt a vízi sportot. Mivel nagyon praktikus, nem kell hozzá más, mint egy deszka, egy evező és a víz.

Szardínián szerencsénk van, hogy a tavaszi, nyári vagy az őszi melegben mehetünk a SUP-pal és nem kell hozzá különösen beöltöznünk. A szigetnek egyedülálló szépségű a tengervize, melynek hőmérséklete még ősszel is elviselhető. Tehát nincs ok a pánikra, akkor sem, ha a vízbe esünk.

Mi is a SUP?

Az angol rövidítés SUP, azaz Stand Up Paddling, állva evezést jelent egy speciális szörf deszkán. A deszkát álló testtartásban végzett evezésre találták ki, ezért elég széles ahhoz, hogy meg lehessen rajta állni. Ma már rengeteg fajtája van, hiszen a SUP-ot nem csak lassú relaxálós “sétára” lehet használni, hanem hullámlovaglásra is, vagy jógázásra (SUP-jóga), stb. Létezik merev és felfújható változata. Ez utóbbi nagyon praktikus, hiszen könnyen szállítható és már a felpumpálással megkezdődik a sport.

Szardínia SUP túra Stand up paddle túraSzardínia SUP túra Stand up paddle túraSzardínia SUP túra Stand up paddle túra

Kinek ajánljuk a Stand Up Paddle – túrákat?

Korosztálytól függetlenül, bárkinek, aki szereti a vizet. Noha egy minimális egyensúlyérzékre szükség van, nagyon hamar sikerélményre lehet szert tenni, hiszen könnyen elsajátíthatók az állva evezés alapjai. Túráink a relaxálós SUP-pozásról szólnak, viszonylag sima vizen, tehát arról, hogy közel kerüljünk a természethez, felfedezve ezáltal új strandokat és további látnivalókat: Delfinekkel is találkoztunk már SUP túráinkon!

Nézd meg videónkat a SUP túrához:

 

Részt akarok venni!

SUP túra

Minimum létszám: két fő (teljes árú, azaz gyerekkedvezmény nélkül)

Hely: Porto Pollo strandjáról a környező kis szigetekhez, öblökhöz

Időtartam: kb. 3 óra, reggel 9-12

Ajánlott felszerelés: fürdőruha (vagy lycra), kalap, napszemüveg, ivóvíz, a sznorkeling felszerelést (búvármaszk és légzőcső) mi hozzuk!

Ár: 50€/fő, 40€/gyerek 11 éves korig

Az ár nem tartalmazza a SUP felszerelést (SUP deszka + evező + mentőmellény). Ennek ára kb. 25 €/fő/3 óra

Aki a szállásra árajánlatot kért tőlünk, viszont egyedül foglalja le ugyanazt a szállást, a kirándulásokon nem tud részt venni, vagy csak jelentős felárral!

 

Szardínia SUP túra Stand up paddle túraSzardínia SUP túra Stand up paddle túraSzardínia SUP túra Stand up paddle túra

Részt akarok venni!