SUP túrák Szardínián

 

Hawaii és Kalifornia után a 2000-es években Európába is eljutott ez a szabadidős tevékenység. Ma már nem csak délen a tengeren, hanem az északi országokban is, tavakon, folyókon, kevésbé meleg időben, városokban is űzik ezt a vízi sportot. Mivel nagyon praktikus, nem kell hozzá más, mint egy deszka, egy evező és a víz.

Szardínián szerencsénk van, hogy a tavaszi, nyári vagy az őszi melegben mehetünk a SUP-pal és nem kell hozzá különösen beöltöznünk. A szigetnek egyedülálló szépségű a tengervize, melynek hőmérséklete még ősszel is elviselhető. Tehát nincs ok a pánikra, akkor sem, ha a vízbe esünk.

Mi is a SUP?

Az angol rövidítés SUP, azaz Stand Up Paddling, állva evezést jelent egy speciális szörf deszkán. A deszkát álló testtartásban végzett evezésre találták ki, ezért elég széles ahhoz, hogy meg lehessen rajta állni. Ma már rengeteg fajtája van, hiszen a SUP-ot nem csak lassú relaxálós “sétára” lehet használni, hanem hullámlovaglásra is, vagy jógázásra (SUP-jóga), stb. Létezik merev és felfújható változata. Ez utóbbi nagyon praktikus, hiszen könnyen szállítható és már a felpumpálással megkezdődik a sport.

Szardínia SUP túra Stand up paddle túraSzardínia SUP túra Stand up paddle túraSzardínia SUP túra Stand up paddle túra

Kinek ajánljuk a Stand Up Paddle – túrákat?

Korosztálytól függetlenül, bárkinek, aki szereti a vizet. Noha egy minimális egyensúlyérzékre szükség van, nagyon hamar sikerélményre lehet szert tenni, hiszen könnyen elsajátíthatók az állva evezés alapjai. Túráink a relaxálós SUP-pozásról szólnak, viszonylag sima vizen, tehát arról, hogy közel kerüljünk a természethez, felfedezve ezáltal új strandokat és további látnivalókat: Delfinekkel is találkoztunk már SUP túráinkon!

Nézd meg videónkat a SUP túrához:

 

Részt akarok venni!

SUP túra

Minimum létszám: két fő (teljes árú, azaz gyerekkedvezmény nélkül)

Hely: Porto Pollo strandjáról a környező kis szigetekhez, öblökhöz

Időtartam: kb. 3 óra, reggel 9-12

Ajánlott felszerelés: fürdőruha (vagy lycra), kalap, napszemüveg, ivóvíz, a sznorkeling felszerelést (búvármaszk és légzőcső) mi hozzuk!

Ár: 50 €/fő, 40€/gyerek 11 éves korig

Az ár nem tartalmazza a SUP felszerelést (SUP deszka + evező + mentőmellény). Ennek ára kb. 25 €/fő/3 óra

Szardínia SUP túra Stand up paddle túraSzardínia SUP túra Stand up paddle túraSzardínia SUP túra Stand up paddle túra

Részt akarok venni!