Borkóstoló

 

Nézd meg videónkat borkóstoló túráinkhoz:

 

Részt akarok venni!

Minimum létszám: két fő

Utazás: létszámtól függően autóval vagy minibusszal szállástól szállásig (Északkelet-Szardínián)

Időtartam: kb. 9.30-16.30

Az itt feltüntetett árak észak-keleti szállásra vonatkoznak (kb. Santa Teresa di Gallurától a Smaragdpartig), ill. Alghero-i szállás esetén (ehhez lásd a 3. borkóstolót a weboldal alján). Ha máshol van a szállás, az árak eltérhetnek.

 

1. Borkóstoló a Gallurán

Kirándulásunkat egy tipikus szárd faluban kezdjük, mely több mint 20 antik templomával az egyik legérdekesebb a Gallurán. Ezenkívül a különleges gránitsziklákkal körülvett táj szépsége miatt érdemes látni ezt a helyet. Aki szeret gyalogolni, azzal felmegyünk az egyik dombtetőre épült mini-templomhoz, ahonnét belátni a gyönyörű hegyes-dombos vidéket egészen a tengerig. Innen indulunk a Gallura vidék egyik kisebb pincéjébe, mely egy meseszép gránithegyekkel körülvett völgyben található. A nagyipari pincészetekkel ellentétben, ennek a pincészetnek a borai nem megtalálhatók a szupermarketek polcain, de minőségben nem különböznek azoktól. Sőt! A borkóstolás előtt el lehet sétálni a szőlőbe, megnézni a pincét és utána családias hangulatban elfogyasztani a helyi specialitásokat kiváló borok kíséretében. A Vermentinón kívül, mely a leghíresebb fehérbor Szardínián, ez a pincészet a Nebbiolo vörösbort is termeli, mely kuriózumnak számít a szigeten, hisz a Nebbiolo eredetileg az észak-olaszországi Piemonte vidék borspecialitása.

Ár: 90€/fő, 2 fő esetén: +10€/fő! + borkóstolás (kb. 10-30€/fő/3 fajta bor, létszámtól függ + szárd kenyér, sajt és felvágottak)

Borkóstoló SzardíniánBorkóstoló SzardíniánBorkóstoló Szardínián

Borkóstoló SzardíniánBorkóstoló SzardíniánBorkóstoló Szardínián

Részt akarok venni!

2. Borkóstoló a Smaragdparton

A fehérhomokos strandok, a smaragdzöld és azúrkék színekben pompázó öblök és a különleges formájú szirtek méltán teszik a Smaragdpartot Szardínia egyik legszebb partszakaszává. Kirándulásunkat a hely legismertebb pontján, Porto Cervon kezdjük, melyet IV. Aga Khan alapított a 60-as évek elején, aki egy utazása során beleszeretett a hely szépségébe. Az évek során Porto Cervo Európa luxus nyaralóhelyévé nőtte ki magát, ahol nem ritkán világhírességek is megfordulnak. A különleges építésű exclusive villák és hotelek tökéletesen elvegyülnek a természet zöldjében. Elsétálunk természetesen a kikötőbe is, ahol gyakran látni egy-egy híresség, mint pl. az olasz divattervező Roverto Cavalli vagy Steven Spielberg, gigantikus luxus yachtját. Megtekintjük Porto Cervo különleges hófehér templomát is, mely szárd és modern építészeti elemek kombinációjaként jött létre.

Innen elmegyünk a Smaragdparttól pár km-re fekvő Baja Sardiniára és végül felkeressük a Smaragdparthoz közeli híres borpincészetet, melynek szőlőföldje kb. 50 hektáron terül el, elszórva Palau és Arzachena között. A Smaragdpart épületeihez hasonlóan ez a pincészet is jó ízléssel és különleges designnal készült, melynek előterében gyakran rendeznek fotó- és egyéb művészeti kiállításokat. Díjnyertes borai között vannak Szardínia leghíresebbjei is, azaz a fehér “Vermentino”  és a vörös “Cannonau“.

Ár: 90€/fő, 2 fő esetén: +10€/fő! + borkóstolás (kb. 25€/fő/3 fajta bor + szárd kenyér, sajt, felvágottak és olajbogyó)

Borkóstoló SzardíniánBorkóstoló SzardíniánBorkóstoló Szardínián

Borkóstoló SzardíniánBorkóstoló SzardíniánBorkóstoló Szardínián

Részt akarok venni!

3. Borkóstoló Algheroban

A 400 éves katalán ill. spanyol befolyás ma is érződik a várfallal körbezárt óvároson. Alghero partjainál a mai napig halásznak korallt, melyet majd az antik városrészben dolgoznak fel és árusítanak többnyire ékszer formájában. Szűk utcácskáival, pálmafákkal szegélyzett romatikus kikötői sétányával és végtelen homokos partszakaszával kétségtelenül Szardínia egyik legszebb városa. Az egész éves kellemes klímának köszönhetően a pálmák a város minden pontján jelen vannak. Mivel a delelőtti órákban leszünk a városban, lehetőség van a vásárlásra is.

Ezután felkeressük az egyik Alghero környékén a pálma-és olajfák között található borpincét, mely  kb. 60 hektáron terül el a szőlővel és a wine resorttal együtt. A leghíresebb szárd borok a Vermentino és a Cannonau mellett itt megtaláljuk az Isola dei Nuraghi, szintén kiváló vörösbort is.

Ár: 105€/fő, 2 fő esetén: +10€/fő! + borkóstolás (pincészettől függ, kb. 30€/fő/3 fajta bor vagy 40€/fő/5 fajta bor + szárd kenyér, sajt, felvágottak és Alghero-i olajbogyó. De valamelyik pincépen csak kenyeret adnak a borokhoz.)

Borkóstoló AlgherobanBorkóstoló AlgherobanBorkóstoló Algheroban

Borkóstoló Szardínián, AlgherobanBorkóstoló Szardínián, AlgherobanBorkóstoló Szardínián, Algheroban

Részt akarok venni!