Utazás Szardíniára – Hogy lehet eljutni a szigetre?

 

A legrövidebb idő alatt és a legegyszerűbben repülővel lehet Magyarországról Szardíniára utazni. Ha több főről van szó, család vagy baráti társaság esetén, és feltéve, ha valaki, vagy esetleg többen is bevállalják, hogy elvezetnek Olaszországig, akkor az autóval utazás is egy jó alternatíva lehet, és talán még kedvezőbb is a repülőnél.

 

1. Szardínia repülővel

 

A Wizzair csak június közepétől szeptember közepéig, a 2018-as évben egész pontosan június 16. – szeptember 15., közlekedik Magyarország és Szardínia között. Ha ezen időszak előtt vagy után szeretnél repülővel Szardíniára jönni, akkor a többi repülőtársaság ajánlatait kell figyelembe venned. De a nyári időszakban is érdemes számolni a többi lehetőséggel, hiszen gyakran kedvezőbbek a Wizzairnél:

 

Kedvező lehetőség mind anyagi mind szervezési szempontból. A Wizzair járata Milánó Malpensa repülőtérre érkezik, és ugyanerről a reptérről indul az Easyjet járata is Olbiába, hosszabb várakozási idő nélkül, hiszen az Easyjet gyakran háromszor is megy naponta. A Wizzair Milánóba minden nap megy egész évben és az Easyjet járata is márciustól egészen október végéig közlekedik minden nap Milánó és Olbia között. Ha időben foglalsz, ki tudsz fogni nagyon kedvező árakat, jóval kedvezőbbeket a Wizzair közvetlen járatánál!!!

 

  • Átszállással Budapestről Milánón keresztül (Milánó-Bergamo) Algheróba: www.ryanair.com/hu

Ez 2018-ban csak a visszaútra kivitelezhető, a csatlakozások miatt, tehát Algheroból Milánóba és onnan Budapestre. Viszont ez lehet a legkedvezőbb megoldás Szardíniáról visszarepülni Magyarországra!

 

Március végétől közlekedik október végéig kedden és szombaton. Kedvező árú, mivel ez is Ryanair, hátránya, hogy el kell menni Pozsonyig.

 

A Nyugat-Magyarországon előknek lehet a kedvező a bécsi indulás, bár már Budapestről is könnyen el lehet jutni Bécsbe. Az osztrák nemzeti légitársaság gépe 2018. május 5. – szept. 29. közlekedik minden szombaton, május 20. – október 14. vasárnap is, és a fő nyári szezonban, júliusban és augusztusban heti háromszor közlekedik: szombaton, vasárnap és csütörtökön.  

A német légitársaság gépe 2018. március 24.-október 27. közlekedik Bécs és Olbia között. Május 3-ig hétfőn és csütörtökön nem megy, utána viszont a hét összes napján. Diagrammon meg lehet nézni az árak “magasságát”, és annak alapján ki lehet választani a legalacsonyabbat.

 

2. Szardínia autóval és komppal

Magyarországról a legrövidebb út autóval Szardíniára, ha Livornóban szállsz fel a kompra. A kompok indulnak délelőtt is, és este is, úgy hogy másnap reggel érkezel Szardíniára. Íme a lehetőségek: