Utazás Szardíniára – Hogy lehet eljutni a szigetre?

 

A legrövidebb idő alatt és a legegyszerűbben repülővel lehet Magyarországról Szardíniára utazni. Ha több főről van szó, család vagy baráti társaság esetén, és feltéve, ha valaki, vagy esetleg többen is bevállalják, hogy elvezetnek Olaszországig, akkor az autóval utazás is egy jó alternatíva lehet, és talán még kedvezőbb is a repülőnél.

 

1. Szardínia repülővel

 

A Wizzair csak június közepétől szeptember közepéig, a 2019-es évben egész pontosan június 15. – szeptember 14., közlekedik minden kedden és szombaton Magyarország és Szardínia között. Ha ezen időszak előtt vagy után szeretnél repülővel Szardíniára jönni, akkor a többi repülőtársaság ajánlatait kell figyelembe venned. De a nyári időszakban is érdemes számolni a többi lehetőséggel, hiszen gyakran kedvezőbbek a Wizzairnél:

 

Kedvező lehetőség mind anyagi mind szervezési szempontból. A Wizzair járata Milánó Malpensa repülőtérre érkezik, és ugyanerről a reptérről indul az Easyjet járata is Olbiába, hosszabb várakozási idő nélkül, hiszen az Easyjet gyakran háromszor is megy naponta. A Wizzair Milánóba minden nap megy egész évben és az Easyjet járata is kb. február közepétől egészen október végéig közlekedik minden nap Milánó és Olbia között. Ha időben foglalsz, ki tudsz fogni nagyon kedvező árakat, jóval kedvezőbbeket a Wizzair közvetlen járatánál!!!

 

  • Átszállással Budapestről Milánón keresztül (Milánó-Bergamo) Algheróba: www.ryanair.com/hu

Ez 2019-ben csak a visszaútra kivitelezhető, a csatlakozások miatt, tehát Algheroból Milánóba és onnan Budapestre. Viszont ez lehet a legkedvezőbb megoldás Szardíniáról visszarepülni Magyarországra!

 

Április elejétől október végéig minden kedden és szombaton közlekedik. Kedvező árú, mivel ez is Ryanair, hátránya, hogy el kell menni Pozsonyig.

 

A Nyugat-Magyarországon előknek lehet kedvező a bécsi indulás, bár már Budapestről is könnyen el lehet jutni Bécsbe. Egyre többen veszik igénybe, mivel az osztrák bevárosból gyakran kedvezőbb áron lehet Szardíniára utazni, mint Budapestről:

A spanyol légitársasággal kedvező áron lehet eljutni Szardíniára. Közvetlen járata Bécsből (a weboldal mutatja az átszállásos járatokat is) jún. 21.-aug. 6. minden kedden és pénteken, aug. 7.-szept. 6. minden kedden, szerdán és pénteken, szept. 11.-okt. 2. szerdán és pénteken közlekedik.

Az osztrák nemzeti légitársaság gépe 2019. május 4. – október 5. közlekedik minden szombaton, május 29. – október 6. vasárnap is, és a fő nyári szezonban, július 4. – augusztus 29. heti háromszor: szombaton, vasárnap és csütörtökön.  

A német légitársaság gépe 2019. április 6-tól közlekedik Bécs és Olbia között. Május 1-től egészen október végéig a hét összes napján. Diagrammon meg lehet nézni az árak “magasságát”, és annak alapján ki lehet választani a legalacsonyabbat.

 

2. Szardínia autóval és komppal

Magyarországról a legrövidebb út autóval Szardíniára, ha Livornóban szállsz fel a kompra. A kompok indulnak délelőtt is, és este is, úgy hogy másnap reggel érkezel Szardíniára. Éjszaka közlekedő komp esetén ajánlatos kabint foglalni, főleg gyerekekkel, ill. a főszezonban, vagy egyszerűen csak a kényelem miatt. Íme a lehetőségek: