Aktív Szardínia

 

SPORT ÉS TERMÉSZET SPORTOS TERMÉSZETŰEKNEK

Aktív programok szardíniánAktív programok szardínián

Nincs is csodálatosabb érzés, mint egy kimerítő egész napos szörfözés, gyalogtúra vagy biciklizés után meginni egy hűvös koktélt a porto pollo-i strandbárban, és a pálmafák alatt gyönyörködni a bennünket körülvevő tenger és szigetvilág szépségében.

Végre elfelejtjük a hétköznapokat, a munkát, a stresszt, és legalább egy héten keresztül (jobb tíz nap, de még jobb két hét) csak magunkra gondolunk, a saját testi- és lelki egészségünkkel foglalkozunk. Àtadjuk magunkat Szardínia gyönyörű természeti világának. A tengerhez és a természethez való közelség új, eddig nem tapasztalt érzéseket szabadít fel bennünk. Az őszi hónapokban például gyakran találkozunk a lassan barangoló nagyméretű teknősökkel, melyek látványa valóságos öröm. A különbözö színű és méretű gyíkokhoz és gekkókhoz már két hét után hozzászokik az ember. A szintén ősszel érő gyümölcs, a narancssárga húsú édes „corbezzolo”, mely nem terem se Magyarországon se Olaszország más részein, állandó kísérője gyalog- és biciklitúráinknak, mivel vadon nő, tehát mindenütt megtalálható, és nagyon finom.

Aktív programok szardíniánAktív programok szardínián

Mindazoknak, akik aktív sportos életet élnek, és azoknak, akik végre el akarják kezdeni, kivételes paradicsomi körülmények között, ajánljuk a következőt:

  • 7 éjszaka apartmanban (min. 2 személy) vagy 3-4-5 csillagos hotelben Èszak-Szardínián
  • Gyalogtúra és sznorkeling Capo Testán

Santa Teresa városából egy keskeny földszoroson keresztül jutunk el Èszak-Szardínia talán leghíresebb természeti csodájához, a Capo Testához. A Capo Testa bizarr formájú gránitsziklák együttese. A különös alakú sziklák gyakran állatokra emlékeztetnek. Felmegyünk a világítótoronyba is, és felmászunk a kövekre, rá- ill. beülünk a különös formájú sziklákra, sziklaüregekbe. Az apró strandok kiváló felfrissülést nyújtanak túrázás közben. A kb. 3,5 órás gyalogláshoz (oda-visza) ajánlott a trekking cipő és a hátizsák. A fürdőzés a visszaúton Santa Reparata strandján is lehetséges.

Aktív programok szardíniánAktív programok szardíniánAktív programok szardínián

 

  • Gyalogtúra és sznorkeling a Caprera-szigeten

Palautól a komp visz át bennünket a Maddalena-szigetre, és onnan autóval megyünk Caprera szigetére. Az autót letesszük a parkolóban, és elkezdjük pár órás gyalogtúránkat, melyhez szintén ajánlott a trekking cipő és a hátizsák. A sziget szépsége vetekszik a Costa Smeraldáéval, a különbség a Caprera mai napig megtartott „vadsága” és sok helyen szinte érintetlen természete. Itt található az olasz szabadsághős, Garibaldi háza, mely sok túristát vonz, azonban ezen, az egy vitorlás iskolán és a delfineket kutató intézeten kívül nincs más, csak az eredeti szépségű sziget sziklás partjaival, azúrkék öbleivel és varázslatos fehér homokos strandjaival, ahol a túrázás közben lehetőségünk nyílik a fürdésre. A könnyebbik és rövidebb útvonal 45 perc oda és 45 perc vissza, a nehezebb és hosszabb túra kb. 1 óra 10 perc csak oda és kb. ugyanannyi vissza. Akinek még van kedve gyalogolni, azzal felmegyünk az egyik gránithegy tetejére, ahonnét belátni az egész szigetvilágot (45 perc oda-vissza). Fáradtan, de rengeteg új érzéssel és élménnyel gazdagodva a késő délutáni, esti órákban érkezünk a szállásra.

Aktív programok szardíniánAktív programok szardíniánAktív programok szardínián

 

  • Gyalogtúra a Limbara hegyen

Kicsit eltávolodva a tengertől Tempio irányába megyünk. A Monte Limbara legmagasabb pontja 1359 m, ez a Gallura vidék legmeghatározóbb hegysége. A sok túraútvonal közül a legszebbet, leglátványosabbat járjuk be (kb. 3 óra oda-vissza). Míg a fenyőerdők az èszak-olaszországi hegyekre emlékeztetnek, a különös formájú gránitsziklák visszaröpítenek bennünket a megszokott észak-szardíniai tájba, melynek legmagasabb pontjairól a tengert is látjuk. Itt a hegyen mindig 5-10 fokkal hűvösebb van, mint a tengeren, így itt a nyári kánikula is könnyen elviselhető.

 

  • Gyalogtúra az északi part egyik legkülönlegesebb strandjához sznorkelinggel

Az Isola Rossa irányába haladva lekanyarodunk a főútról, ahol már nincs aszfaltozott út. Egy-két km után lerakjuk az autót és gyalog indulunk a tenger irányába. Ennek a vidéknek a jellegzetes sziklája a vörös gránit. A meditterán növényzet között gyalogolva fel- feltűnik a pazar kilátás a tengerpartra, mely a domról sima aszfaltozott útnak tűnik a sok szürke kavics miatt. Mikor leértünk, fürdünk az itt is azúrkék tengerben és lehetőség van gyönyörű fotók készítésére az egyedülálló szépségű tájon. Könnyű trekking, kb. 1 óra oda, 1 óra vissza.

 

  • Gyalogtúra és sznorkeling a Porto Rafael környéki strandokon

A Palautól 4 km-re található Porto Rafaelnek nem csak a luxus villáit és a spanyol stílusban épült főterét érdemes megcsodálni. A környéket gyönyörű strandok szegélyezik, ahova csak hajóval vagy túraútvonalon lehet eljutni. A hely kiváló a sznorkelinghez a hatalmas méretű gránit sziklák között. Könnyű túra (kb. 1 óra oda, 1 óra vissza) strandolási lehetőséggel különböző strandokon.

  • sznorkeling felszerelés (búvármaszk és légzőcső) egész hetes használata
  • repülőtéri/kikötői transzfer (oda-vissza)

Aktív programok szardíniánAktív programok szardíniánAktív programok szardínián

 

A kirándulások ill. az egész programcsomag ára: a személyre szabott árajánlatért kérdezzen minket.

 

A többi programhoz hasonlóan az „Aktív Szardínia” tartalma is kívánság szerint módosítható ill. kombinálható a többi programcsomaggal.

 

Aktív programok szardínián